De bodemschep

Het programma Grond+zaken nomineert samen met lokale partners concrete projecten die de kwaliteit van de bodem kunnen verbeteren voor de prestigueuze Bodemschep. De Bodemschep is een tweemaandelijkse prijsuitreiking, waarbij we goede bodembeheerpraktijken in de kijker zetten. In het programmateam Grond+zaken zitten afgevaardigden van: het departement Omgeving, de OVAM, de Vlaamse Landmaatschappij, het Instituut voor Landbouw- en Visserijonderzoek, het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, het Agentschap Natuur en Bos, het departement Landbouw & Visserij, de Vlaamse Milieu Maatschappij, het agentschap Onroerend Erfgoed, het Regionaal Landschap Lage Kempen en VITO.

 Nomineer je kandidaat voor de Bodemschep – Departement Omgeving (vlaanderen.be).

Het programmateam bekijkt tweemaandelijks alle inzendingen en selecteert een winnaar. Deze winnaar krijgt een bodemschepje en een Verklaring van verdienstelijke werk opgestuurd en we promoten daarna het initiatief van de winnaar via sociale media.

Er kan doorlopend genomineerd worden (het webformulier wordt nooit afgesloten) en je mag zoveel kandidaten doorgeven als je wil (vul per kandidaat de gegevens van het formulier in).

De winnaar zal een plekje krijgen in onze ‘eregalerij’: 
https://omgeving.vlaanderen.be/de-bodemschep.

preview winnaars bodemschep